8000 Székesfehérvár, Sarló u. 4.

Nyitvatartás : Hétfőtől péntekig: 9-12 és 14-17
  Telefon : +36 22 348 566

Látás- és szemvizsgálat

 

 

Látásvizsgálatainkra bejelentkezés szükséges! Kérjük, nyitvatartási időben hívja a 06-22/348-566-os telefonszámunkat! Nyitvatartásunkért kattintson ide! [ugrás a kapcsolat oldalra]

 

 

A szem az egyik legkönnyebben vizsgálható szervünk, vágás és műtéti beavatkozás nélkül is megállapíthatók betegségei, elváltozásai.

A retinán és a szemfenéken lévő érrendszer műszeres ellenőrzésével sokszor már a tünetek megjelenése előtt diagnosztizálható a látást érintő, közelgő probléma.

A fent említettek miatt érdemes évente egyszer ellenőriztetni szemünket, megelőzendő az esetleg vissza nem fordítható, komoly bajt.

 

A vizsgálat menete:

Látásélesség-vizsgálat

Csökkenő méretű jeleket tartalmazó ábrák olvasásával történik (távoli és közeli és olvasópróba).

 

 

Szemnyomás-mérés

Zöldhályog felderítésre használt vizsgálati módszer, amely a szemgolyó elülső részében található csarnokvíz által okozott nyomást méri.

A későn felismert, kezeletlen zöldhályog akár teljes vaksághoz vezethet, ám korai felderítésével a folyamat megállítható, vagy jelentősen lassítható.

Fokozott kockázatnak vannak kitéve a 40 év felettiek, a rövidlátók, a magas vérnyomásúak és azok, akiknek a családjában már előfordult hasonló betegség.

Évente ajánlott kontrollvizsgálat.

Szemfenék vizsgálat

Minden látásvizsgálat során elvégzendő feladat, melynek során műszerrel ellenőrizzük a szemfenék központi területét, ami az éles látásért felel.

Nexy-es-fundus-scaled

Szemfenék vizsgálat – hagyományos módszerrel

A szemfenék vizsgálatát lehet hagyományos és modern eszközökkel is végezni.

Hagyományos módszer során egy távcsöves nagyítón keresztül, erős fény segítségével átvilágítják a szem elülső közegeit. A vizsgálathoz a pupillát kitágítják, akár szemcseppentéses módszerrel, ami kellemetlen folyamat.

Szemizom-vizsgálat

Migrénes fejfájás, szédülésés kettős látást is okozhat a szemizmok egyensúlyának eltérése. A polateszt nevű vizsgálat segítségével megállapítható, hogy a két szemgolyó helyesen működik-e, tudnak-e együtt egy pontra fókuszálni. Prizmás szemüveggel korrigálható a szemizom egyensúlyzavara.

Szaruhártya-vizsgálat

A szaruhártya sérülése, gyulladása akár részleges vagy teljes vaksággal fenyeget! Tartósan kontaktlencsét viselők számára félévente ajánlott ellenőrzés, amely a szem elülső felszínének állapotát vizsgálja.

A nálunk vásárolt fél évre elegendő kontaktlencse-csomaghoz ingyenesen biztosítunk egy kontroll vizsgálatot!

OCT